vrijdag 18 januari 2008

18 januari de eerste dag skieen

Hallo allemaal

Vanochtend 8 uur opgestaan allemaal een beetje hoofdpijn, niet van de drank maar van de hoogte en de reis.
Ontbijtje is een buffet met van alles en nog wat, muffins, wafels, zoete broodjes etc etc.
Na het ontbijt gaan we richting Breckenridge Tom wijst ons wederom de weg, feilloos.
Op de parking lot raken we onze auto vlot kwijt de temperatuurmeter wees - 16 aan.
Het zonnetje schijnt echter volop.
Met de skibus gaan we richting de lift waar we zeer hartelijk worden ontvangen door de mountain ambassador Earl. Hij maakt ons even wegwijs. We moeten zeggen dat bijna iedereen enthousiast en vriendelijk is. Cindi in de kroeg is onze topper, vertellen we later wel.
We gaan in de gondel peak 7 op. Het gebied bestaat uit peak 7, 8, 9 en 10.
De sneeuw is perfect en we maken onze eerste afdalingen voordat we aan de gluhwein oh nee wijn gaan, en de warme chocolademelk, sommige met rum (Cor). We maken nog wat afdalinkjes, maar de zon begint ons steeds meer in de steek te laten en de wind begint op te zetten. Het wordt dus heeeel heeel heulll koud. zo koud dat Susan haar zonnebril beslaat en bevriest. We trotseren de kou want de afdaling van de 10 is heeeel heeeel heulll mooi. Jammer Huub dat je er niet bij was, maar we konden wel lekker door skieen.
We gaan langzaam richting peak 7 waar we de auto weer oppikken.
We rijden even door mainstreet in Breckenridge en het valt ons niet tegen, volgende keer toch maar lopen en wat foto's maken van dit oude mijnwerkersstadje.
Uiteindelijk belanden we in de kroeg, toevallig zit die vast aan ons motel zodat we overdekt en op sloffen daar heen kunnen.
We bestellen weer een pitcher en nog een en nog een en tenslotte wat eten en nog een. ( een pitcher is goedkoop lijkt op een pispot/bloemvaas en er past 2 liter bier in voor de prijs van 10 dollar. Na deze amerikaanse after-ski gaan sommige mensen slapen (Harry) andere werken het weblog bij.
Nog even een paar feitjes
In onze kroeg old chicago hangen 15 tv's en dan niet de kleinste, ze staan ook allemaal aan en niet op dezelfde zender.
Op de piste geen jodelmuziek maar country.
De amerikanen zijn bijna allemaal vriendelijk en behulpzaam en altijd in voor een praatje.
Er is geen gedrang bij de lift.

Nou dat was het weer voor vandaag, morgen waarschijnlijk naar Vail maar dit is afhankelijk van het weer.

Groetjes Harry (we horen hem snurken) Susan Cor en Didier

5 opmerkingen:

Wil zei

Hallo allemaal, wij volgen ook met belangstelling jullie verrichtingen op de piste. Dus het is KOUD!!! Wat weer een geluk met al dat thermo-ondergoed, handschoentjes. Nu nog een thermo-zonnebril....Wij kijken ook erg uit naar het volgende berichtje. Hallo hier Mandy. Ik mis jullie op de vrijdag!!!! Heeeeel veel plezier! xxx Mandy en Wil en natuurlijk Joris

Marloes zei

Mooie foto's hoor, dat smaakt naar meer.. Ben benieuwd hoe Vail was vandaag!! Nou ja vandaag, voor jullie is de dag nu nog niet eens half om.. Hier is het alweer pikdonker (19:40) Vind het leuk om jullie zo te volgen, echt heeeul heeeul heeeul leuk! ;)
Groetjes van Marloes en Oma Zwaan!

Huubje zei

Hallo boys en girl,
wat een geweldige mooie foto's. Zo te horen zijn er genoeg afdalingen die jullie trotseren maar ja het zal allemaal wel weer op zijn boerensloffies gaan want A het is koud en B er wordt weer veel gezopen volgens mij. Hotel zit vast aan de kroeg dat zijn biedt weinig fris skiplezier. (ervaring mee helaas) Maar goed ben blij dat de eerste skidag top was alleen over de temperatuur maar ff niet te spreken.

Amerikanen elke dag vriendelijk nou daar kunnen de ariers in Oostenrijk wat van leren. Wat me bovendien aanspreekt zijn geen wachttijden bij de lift maar ja daar hebben jullie waarschijnlijk voor gekozen om een rustige periode uit te kiezen. (Heheheheh)

Nou blijf veel; foto's maken want ik vindt dit geweldig om het op deze manier toch een beetje te volgen en "mee te maken" kijk uit naar jullie volgende berichtgeveing en laat Harrie wat minder zuipen dan is ie ook fris op de latjes. Nou de groetjes daar en geniet nog van de vele skidagen die gaan komen.

Greetz,
Huubje en wife en kids

Margriet en Didier zei

papaaaaaa(L)& de rest
gaat alles goud daaro?
mis je wel hoor+ moet nu me eigen brood smeren hahah.het is wel raar om sonder jou op te staan, maar ja hoop dat je daar beetjee geen zakenmannetje uithangt xd nee hoor is lief bedoelt.dikkee kus je kleine dochter(tje)

Hallo papa en de rest,

Ik hoop dat je het morgen niet zo koud hebt, hier is het namelyk 30 Graden. mama weer in topless op de picknick tafel hihi.
mooie foto's, ik kan straks ook mooie foto's maken met myn camera?? en een leuk tyger setje?
haha, nou ja veel plezier nog en drink maar een biertje op my!!

Dikke kus je grote dochter(tje)

ook een klein stukje van mij blijf schrijven en foto's meken ik geniet er erg van
veel plezier een dikkkkke kus di en de rest natuurlijk ook een iets kleinere.

Erik Zwarts zei

Hoi Didier en de rest,

Mooie foto's, vooral die in de sneeuw!Wij kunnen nu in Zuidlaren ook skiën......waterskiën wel te verstaan!
Ik heb gisteren een duurloop gelopen van wel 45 min.
Was wel lekker rustig zonder, zonder de "bilmaatjes".
Genieten jullie daar nog maar even..!

Gr,
Erik